Nieuws

Waarom kiezen voor een ICT groothandel

Een ict groothandel verkoopt en distribueert aan klanten die verschillende automatiserings- en telecom technologie doorverkoopt of deze producten ombouwen tot eindproducten en diensten. Door het kiezen voor een ict groothandel kies je voor een volledige digitale ondersteuning, hierdoor bespaar je als klant tijd en kosten. In dit artikel gaan we in op de voordelen om zaken te doen met een ict groothandel. 

Totale digitale ondersteuning

Een ict groothandel levert zowel hardware als software. Of je nou opzoek bent voor je bedrijf naar een computer, printer, mobiele telefonie, data storage, netwerken, software of industriële of consumenten elektronica. Dit wordt allemaal aangeboden door de ict distributeur. Naast deze zaken kan je ook terecht voor diensten op het gebied van servers, mobiliteits en logistics fulfillment en cloud services. Het voordeel van het kiezen voor een ict groothandel is dat er gewerkt wordt met automatische weergave in je eigen webshop of ERP. Hierdoor heb je door alle digitale koppelingen de orders compleet geautomatiseerd en heb je inzicht in onder andere orderbevestigingen, levertijden, backorder informatie, pakbonnen, serienummers en track & trace informatie. Daarnaast kan je ervanuit gaan dat alle digitale facturatie is goedgekeurd door de Belastingdienst. De voorraadinformatie is real time en dit geldt ook voor de prijzen. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de laatste updates en hoef je dat zelf niet meer bij te houden.

Extra voordelen

Enkele andere voordelen waar je van kan profiteren bij het gebruik van een ict distributeur is dat er vaak gebruik gemaakt wordt van een klantgerichte klantenservice. Ze staan altijd direct voor je klaar bij problemen, dit is vaak anders bij een organisatie die alleen aan consumenten verkoopt. Het klantenbestand is kleiner en hierdoor kunnen ze gerichter helpen bij problemen en ben je er zeker van dat je direct professioneel geholpen wordt met eventuele vragen. Dit geldt zowel voor verkochte producten als voor dienst gerelateerde vragen. Iedere medewerker weet exact waar hij over praat en anders wordt je per direct geholpen door een andere medewerker die wel de kennis heeft waar je naar op zoek bent. Een ander voordeel is dat sommige ict groothandels gebruik maken van een aanvullend pakket waarbij jezelf geen voorraad hoeft aan te houden en alleen maar een wederverkoper bent. Dit is wel zo handig om risico’s te beperken. Hiermee zorg je dus dat de voorraad van zowel leverancier als jouw als zakenpartner compleet wordt overgenomen en dan kan je daarnaast nog kiezen uit verschillende transport opties die passen bij jouw of je klant.

Geef een reactie