Nieuws

Waar je rekening mee moet houden tijdens het geven van je verjaardag

Elke verjaardag verdient een groot feest, omdat je natuurlijk maar één keer per jaar jarig bent. Je maakt grootse plannen en treft allerlei voorbereidingen voor deze mooie dag. Wie ga je uitnodigen, wat voor eten en drinken sla in en welke versieringen hang je op. Ook erg belangrijk tijdens de voorbereidingen van een verjaardag zijn de persoonlijke uitnodigingen. Je wilt wel dat de verjaardagskaarten goed verzorgd zijn en netjes worden verstuurd. In dit artikel lees je alles over de verjaardag en je verjaardagskaarten.

 

Wat zou er op een verjaardagskaarten moeten staan?

Dit is een belangrijke vraag en je zal niet de enige zijn die het zich afvraagt. Wat moet er op een verjaardagskaart komen te staan? Het gebeurt vaak genoeg dat niet alle benodigde informatie op een verjaardagskaart komt te staan, dus het is van belang dat je hier veel aandacht aan besteedt. Een aantal puntjes die niet mogen ontbreken op een verjaardagskaart: je naam, telefoonnummer, datum en tijd, locatie, waarom de uitnodiging, wat je wilt krijgen van gasten en een bevestiging van de komst.

 

Wie moet je allemaal uitnodigen voor jouw verjaardag?

Voor iedereen verschilt het wie je moet uitnodigen voor je verjaardag, maar het is bijna vanzelfsprekend dat je familie en vrienden als eerst op de uitnodigingslijst zet. Daarnaast kunnen leuke collega’s en kennissen ook welkom zijn. Het is maar net hoe groots je het wilt aanpakken. Want hoe groter je het feest maakt, hoe meer gasten je kunt uitnodigen. Als je bijvoorbeeld 50 wordt dan zal je meer mensen uitnodigen dan dat je een andere willekeurige leeftijd bereikt. Om het een beetje te spreiden hoef je je verjaardag niet op één moment te houden. Want een verjaardagsfeest met familie is nu eenmaal anders dan een verjaardagsfeest met vrienden. Twee aparte feestjes geven is dan ook heel normaal.

Op welk moment verstuur je een verjaardagskaart?

Normaal gesproken verstuur je een wenskaarten verjaardag zo’n drie weken van tevoren. Houd drie weken aan, omdat dan veel mensen een lege agenda hebben. Besluit je de uitnodiging later te versturen dan heb je de kans dat de genodigden als iets hebben gepland. Als je familie en vrienden hebben die onregelmatig werken dan is het aan te raden om vier tot zes weken van te voren een uitnodiging te versturen. Zo heb je bijna de zekerheid dat iedereen jouw verjaardag in kan plannen en dat geeft voor jezelf ook een stukje zekerheid. Je kan inschatten hoeveel je moet uitbesteden voor de verjaardag zelf.

Laat een antwoord achter