Nieuws

Het gemak van een wiellader

Ze zijn niet weg te denken van bouwplaatsen en waar aan de weg gewerkt wordt, de wiellader. Het is de officiële naam voor wat ook wel shovel of laadschop genoemd wordt. De grote en logge machines zijn superefficiënt om snel grond en andere voorwerpen te verplaatsen en dienen als alternatief op de traditionele graafmachine. Een wiellader is in alle soorten en maten verkrijgbaar, variërend van 1.300 tot maar liefst 200.000 kilo.

De wiellader aan de lage kant van het gewicht is een kleintje, dat vooral handig is op een beperkte bouwplaats of waar weinig rijruimte is. Daarnaast zie je deze wielladers veel bij hoveniers en tuincentra. Een compacte grondverzetmachine is het in feite. Ga je naar het compleet andere uiterste van het spectrum, dan kom je echt kolossen tegen die voor het grote werk bestemd zijn. En op die manier is er voor elke werkzaamheid wel een maatoplossing beschikbaar.

Diverse merken

Er zijn wereldwijd veel merken die wielladers ontwerpen, ontwikkelen en produceren. De bekendste zijn natuurlijk Volvo, CAT, Caterpillar, Komatsu en Liebherr. Dat zijn prominente merken die bekend staan om hun kwaliteit, levensduur en vermogen, waardoor dit soort wielladers breed inzetbaar zijn. Het grote voordeel van veel van dit soort wielladers is ook dat ze een los te koppelen laadbak hebben, waardoor ze multifunctioneel worden.

Dankzij deze mogelijkheid is het mogelijk om verschillende laadbakken op de wiellader te plaatsen met als gevolg dat ze nog breder inzetbaar worden. In veel gevallen dienen de laadbakken wel apart aangeschaft te worden. Het is niet zo dat een producent een hele set levert, maar uitgesloten is het ook zeker niet. Hoe dan ook, voor efficiënt grond, weg en waterbouw is een wiellader dé oplossing die je nodig hebt.

Nieuw, huren of tweedehands?

Een wiellader is zoals al aangehaald in diverse vormen, soorten en maten verkrijgbaar. Bij veelvuldig werk met een wiellader is het wellicht handig om er een aan te schaffen. Gaat het om periodiek werk of een uitzondering? Weet dat je een shovel prima kunt huren, wat dus flink in de kosten scheelt. Maar ook is er nog een tweedehandsmarkt waar u prachtige opties kunt vinden.

Deze tweedehandsmarkt bestaat uit wielladers van allerlei merken, maar ook losse onderdelen zoals de laadbakken. Die kunt u tegen een relatief scherp tarief aanschaffen en dat maakt dit tot een mooie tussenoplossing voor als het budget niet direct de allergrootste is, maar u wel veelvuldig een wiellader nodig heeft.

Geef een reactie