Wonen

Effectieve tips om beter te kunnen slapen

Tijdens je slaap herstelt niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Zo kun je er de volgende dag weer tegenaan! Daarom is het ook belangrijk om prioriteit te geven aan je nachtrust. Wil jij tips om je nachtrust te verbeteren? Lees dan deze blogpost vol met informatie waar je wat aan zult hebben!

Hoeveel slaap heb je nodig?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een gemiddeld mens 8 uur slaap nodig heeft. We hebben het dan over volwassenen. Kinderen hebben namelijk een stuk meer slaap nodig, gemiddeld genomen 12 uur. Aan hoeveel uur slaap kom jij per nacht en voel je je uitgerust als je wakker wordt? Wanneer het antwoord op deze vraag nee is, is het tijd om dat te veranderen! Probeer meer prioriteit te geven aan je slaap en zorg dat je per nacht aan die 8 uur komt. Gegarandeerd voel je je na een tijdje een stuk fitter overdag!

Nu is het zo dat sommige mensen het beste functioneren op weer 7 uur slaap en anderen hebben eerder 9 uur slaap nodig. Probeer daarom ook een beetje te experimenteren wat het beste voor jou werkt. Een periode van vakantie is de ideale tijd om dit te doen. Ga elke avond rond dezelfde tijd slapen en zet vervolgens geen wekker. Houd dan bij na hoeveel uur je ongeveer wakker wordt. Er zijn eventueel slaap apps die je helpen om je slaapritme bij te houden. Dit zorgt voor een stuk meer inzicht!

Slaap jij in een fijne omgeving?

Daarnaast is je slaapomgeving zeer belangrijk. Allereerst is het goed om te kijken naar de levensduur van je matras. Een gemiddeld matras gaat zo’n 8 jaar mee. Hierna moet hij vervangen worden. Dit kun je merken aan zichtbare mankementen, erger wordende allergieën of pijnklachten aan je rug en nek. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw matras, kun je kiezen voor een van de mline matrassen. Een winkelmedewerker helpt je bij het vinden van een geschikt exemplaar volledig afgesteld op jouw wensen en behoeften. Ook kun je kiezen voor hun toppers. Zo verleng je de levensduur van je nieuwe matras met meerdere jaren!

Daarnaast is het belangrijk dat er een fijne temperatuur in je slaapkamer hangt. Een goede temperatuur om in te slapen in 18 graden. Het is daarom belangrijk dat je de verwarming zeker niet te hoog zet in de winter. In de zomer kun je een ventilator gebruiken om de temperatuur in je slaapkamer weer een stukje aangenamer te maken. Ook zorgen rustgevende planten in je kamer voor een ontspannen sfeer. Veel succes!